Noul sediu central al companiei a fost înălțat Slider

Noul sediu central al companiei a fost înălțat

 

2021/01/15 | În septembrie 2019, Felbermayr a început construcția noului său sediu central al companiei în Wels-Oberthan. Toate lucrările de construcție au fost efectuate chiar de companie, inclusiv serviciile de transport și tehnologie de ridicare necesare. Lucrările interioare sunt în prezent în plină desfășurare, deci se poate presupune că va fi finalizat în iulie 2021.

Când a avut loc ceremonia de inaugurare a fundației în septembrie 2019, lucrările de terasament de pe șantierul de zece hectare erau deja în plină desfășurare. Au fost mutați în total aproximativ 215.000 de metri cubi de material. Aceasta corespunde aproximativ volumului unui dreptunghi de dimensiunea unui teren de fotbal cu înălțime de 50 de metri. Aproximativ 115.000 dintre aceștia au reprezentat parcarea subterană pentru aproximativ 400 de vehicule și zonele de la subsol. Au urmat lucrări de stabilizare a solului în zona halelor, precum și asigurarea pilonilor de înaltă tensiune existenți în sudul șantierului de către Lucrări de construcţii subterane speciale-Felbermayr. În octombrie, lucrările de terasament erau aproape din nou terminate.

De la construcţii subterane până la construcţii supraterane

Șeful de șantier Christian Daxer de la Felbermayr Construcţii supraterane a comentat programul în noiembrie 2019, la începutul activităților de construcții ca fiind „foarte sportiv”, neștiind încă cu ce obstacole se vor confrunta el și angajații săi în primăvara anului viitor. Dar încă se înregistrau progrese bune; parcarea subterană de 11.000 de metri pătrați era deja asfaltată în decembrie. În anul anterior s-a putut produce, de asemenea, un număr mare de 352 fundații de soclu pentru suporturile pentru instalarea elementelor prefabricate din beton. Unii dintre acești stâlpi, instalați cu ajutorul Închiriere macarale și platforme de lucru Felbermayr, ajung până la 15 metri înălțime și, priviți de pe o colină din apropiere, arată ca niște zgârie-nori care  vor să se depășească reciproc în înălțime. „Mai mult decât atât, am început, de asemenea, lucrările de cofrare și betonare pentru parcarea subterană și demisol în februarie”, spune Daxer. Acestea sunt condiții ideale pentru a permite clădirii să crească rapid în înălțime.

Lockdown-ul întârzie lucrările de construcții

La jumătatea lunii martie, a venit lockdownul, declanșat de o pandemie, ale cărei efecte nu sunt previzibile nici astăzi – Corona a ajuns în Austria și a condus la faptul, că lucrul la cea mai mare investiție unică de până acum a companiei de peste 50 de milioane de euro a trebuit să fie oprit timp de aproximativ trei săptămâni. „La acea vreme, nu era posibil să prezicem cum vor merge lucrurile”, spune Daxer, amintind de frontierele închise și de lipsa reaprovizionării cu materiale. Cu toate acestea, prin implementarea reglementărilor aplicabile și a unui concept de securitate corespunzător, a fost posibil să reluăm încet lucrările după lockdown-ul de aproximativ trei săptămâni. Cu toate acestea, circulația restrânsă a persoanelor din cauza închiderilor frontierelor și a prevederilor carantinei au făcut, de asemenea, rari lucrătorii de care era nevoie urgentă pe șantier. „Pentru că un astfel de proiect nu poate fi susținut doar cu angajații locali”, notează Daxer și adaugă că, timp de câteva săptămâni, reaprovizionarea cu materiale aproape că a încetat. Cu toate acestea, până în vară, a fost posibil să se recupereze o mare parte din timpul pierdut, astfel încât să poată avea loc la mijlocul lunii iulie o ceremonie restrânsă din cauza Coronei privind ridicarea construcției în roșu. Până în septembrie, lucrările de construcție în roșu ale celor trei hale pentru zonele operaționale, precum și pentru clădirea de birouri și cea socială de 8.500 de metri pătrați cu facilități de îngrijire a copiilor au fost în mare parte finalizate, astfel încât să poată începe amenajările interioare și exterioare. „Mă bucur că am reușit să o fac atât de bine împreună cu angajații mei”, spune fericit Daxer și adaugă cu un zâmbet, că este bine să poată preda amenajările exterioare colegului său din Construcţii subterane, căci, în cele din urmă el nu a vrut să își facă singur accesul la noul său loc de muncă.

Slide

Markus Lackner

m.lackner@­felbermayr.cc
Privire de ansamblu